pondelok, 3. augusta 2015

...a jednoduché malinové


Tieto cupcakes sú super najmä teraz, v lete, keď je vonku mrtvolne a už len predstava ťažkého maslového krému vám vyčarí na čele kropaje studeného potu.

Jednoduché vanilkové cupcakes s cream cheese a malinami (jahodami, čučoriedkami, ríbezľami) sú dostačujúcim dezertom a krém vám absolútne chýbať nebude!

Cesto:
115 gramov zmäknutého masla (izbová teplota)
200 gramov kryštálového cukru (biely/trstinový)
2 vajcia (izbová teplota)
200 gramov hladkej múky
1 čajová lyžička kypriaceho prášku
štipka soli
150 mililitrov plnotučného mlieka (izbová teplota)
1 čajová lyžička vanilkového extraktu

Plnka:
150 gramov Lučiny
2 polievkové lyžice práškového cukru
maliny (iné bobuľové ovocie)

práškový cukor na dozdobenie


Maslo vymiešame s cukrom, sypké suroviny zmiešame v samostatnej miske a do mlieka prilejeme extrakt.  Do vyšľahaného masla pridáme vajcia a premiešame. Striedavo pridávame zo sypkej zmesi a mlieka (múka-mlieko-múka-mlieko-múka). Papierové košíčky plníme približne do polovice, do stredu každého z nich pridáme čajovú lyžičku (kopcom) Lučiny vymiešanej s práškovým cukrom. Okolo „Lučinového kopčeka“ poukladáme ovocie a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov (pečieme približne 15-20 minút). Po dopečení necháme chvíľu odstáť v plechu (5-10 minút), povyberáme na tanier a necháme celkom vychladnúť. Pre dozdobenie poprášime preosiatym práškovým cukrom.

  
Citrónová verzia:
Jednoducho namiesto vanilkového extraktu pridajte kôru z jedného (dobre umytého) citróna)a hotovo! Táto verzia je super najmä ak do cesta pridávate čučoriedky.




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára